Udenlandske visum- og pasregler.

Når du planlægger en rejse uden for EU eller de nordiske lande, bør du på forhånd undersøge, om der kræves visum for danske statsborgere. Vi anbefaler også, at du  undersøger, om det land, du planlægger at besøge, stiller særlige krav til danske pas.
Udenrigsministeriet har udarbejdet en oversigt over udenlandske visumregler for danske statsborgere. På oversigten kan du også læse om evt. særlige regler for danske pas, som de forskellige lande måtte stille.

 

Udenrigsministeriet side for udenlandske visum- og pasregler:

Klik her

 

Visumformularer

Klik her    

 

Visum til Kina

Klik her

 

APIS - for rejsende til USA, England og Doha

Myndighederne i USA og England kræver, at alle flyselskaber inden afrejse registrerer personoplysninger om den rejsende, pasnummer m.v. Informationerne kaldes Advance Passenger Information System (APIS). Flybilletten kan ikke udstedes, medmindre disse oplysninger bliver tastet ind.
Som et led i vores service udfylder vi disse oplysninger for dig. Vi skal bruge dine pasoplysninger og adressen på dit første overnatningssted.

ESTA - alle rejsende til USA

Alle rejsende skal søge elektronisk tilladelse til indrejse i USA ved at udfylde et ESTA-skema hos de amerikanske myndigheder. ESTA skal være foretaget senest 72 timer før afrejse. ESTA koster et gebyr, som du kun kan betale med et kreditkort.
I sjældne tilfælde blive den elektroniske tilladelse afslået, og du bliver henvist til en personlig samtale på den amerikanske ambassade, hvor godkendelse eller afslag finder sted. Der kan være op til 14 dages ventetid på en sådan samtale. Derfor anbefaler vi, at du søger godkendelse straks efter køb af flybillet.

 

  Du finder linket til din ESTA ansøgning her... 


Nyt for rejsende til USA:

Aarhus d. 15. januar 2016

Der vil nu indenfor en kort periode, blive indført ændringer i ESTA programmet. Rejsende som har besøgt følgende lande: Iran, Irak, Syrien og Sudan efter 1. marts 2011 (bortset fra diplomater og ansatte i militæret på officielt besøg) skal søge om visum på ambassaden inden afrejse. Dette gælder også for danske statsborgere, som har opholdt sig i et eller flere af disse lande i løbet af perioden. 

Det er i øjeblikket uklart, hvornår disse ændringer træder i kraft og hvilken dato de vil gælde fra. Vi anbefaler derfor om, at søge om et visum allerede nu, for at undgå eventuelle forsinkelse og problemer ved grænsen. Ansøgere som fortsat vælger at rejser på ESTA inden disse ændringer træder i kraft, skal være forberedt på ekstra spørgsmål ved grænsen.

 

Canada kræver indrejsetilladelse, ETA 

Fra 15. marts 2016 kræver Canada indrejsetilladelse, ETA når du ankommer med fly. Det gælder også rejsende med dansk pas.
Hvis du ankommer til Canada i bil er ETA ikke nødvendigt.

Du kan læse mere om ETA og ansøge her... 


Telefon erhverv: (+45) 86 75 20 88 Telefon ferierejser: (+45) 86 75 48 40

Rejsegarantifonden reg. nr. 1088