Tur fakta:

 spilopmagre

Turen kort:

Dag 1:  Udrejse Danmark - Havana. Velkomstmiddag.
Dag 2:  Heldagssightseeing Havana.
Dag 3:  Havana i Ernest Hemingway’s fodspor.
Dag 4:  Pinar del Rio og Viñalesdalen.
Dag 5:  Havana - Cienfuegos inkl. sightseeing - Trinidad.
Dag 6:  Trinidad og Sukkermøllernes Dal. 
Dag 7:  Trinidad - Topes de Collantes - Santa Clara.
Dag 8:  Santa Clara med besøg ved Museo Memorial al Che - Varadero.
Dag 9:  Badeferie Varadero.
Dag 10: Badeferie Varadero. Afslutningsmiddag.
Dag 11: Hjemrejse Havana - Danmark.
Dag 12: Hjemkomst til Danmark.

Afrejser og priser:

17.01.-28.01.2013         kr. 18.925
11.02.-22.02.2013         kr. 17.925
28.03.-08.04.2013         kr. 17.925

Tillæg:

Enkeltværelsestillæg kr. 1.875
Årsrejseforsikring inkl. afbestillings - verden kr. 1.102

Prisen inkluderer:

• Flyrejse fra Billund eller København til Havana med Air France/KLM t/r
• Lufthavnsskatter
• Forplejning ombord på flyene
• 4 nætter på Hotel Plaza i Havana
• 2 nætter på Hotel Club Amigo Ancon i Trinidad med fuld pension inkl. drikkevarer
• 1 nat på hotel Cubanacan Los Caneyes i Santa Clara
• 3 nætter på Hotel Blau Varadero i Varadero med fuld pension inkl. drikkevarer
• Helpension – og all inclusive dag 5, 6 og fra dag 8 om aftenen
• Alle transfers og udflugter som beskrevet
• Dansk rejseleder
• Lokal engelsktalende guide
• Obligatorisk servicegebyr til chauffør og lokalguide
• Bidrag til Rejsegarantifonden og ansvarsrisikoforsikring som følge af EU-lovgivning
• Cubansk udrejseskat 25CUC
• Visum til cuba

Prisen inkluderer ikke:

• Sygeafbestillingsforsikring
• Rejseforsikring
• Drikkevarer
• Drikkepenge til dragere, tjenere, stuepiger og øvrig service personale

Visum (inkluderet i rejsens pris for danske statsborgere):

Der kræves visum til Cuba for danske statsborgere. Mangaard Travel er autoriseret til at udstede cubansk visum. Hvis Mangaard Travel skal udstede visum, skal du indsende tydelig kopi af passet, gerne en scanning, der sendes på mail.

Forsikring:

Pr. 1.maj 2010 skal alle indrejsende til Cuba have rejseforsikring, og du skal medbringe en engelsksproget erklæring herom fra dit forsikringsselskab.

Forbehold:

Vi tager forbehold for rækkefølgen af de beskrevne oplevelser, evt. ændring af hoteller samt aflysninger/lukninger.
Vi tager ligeledes forbehold for ændring i flyafgangstider, skatter, afgifter og valutakurser. 

Salsarytmer. Cigarer. Havana Club.

Bestil Castro's gamle Cuba

17. - 28. januar 2013

Udsolgt

18.925

11. - 22. februar 2013

Udsolgt

17.925

28.marts - 08. april 2013

Afrejse fra København

UDSOLGT

17.925

Snak med en Cuba specialist

Ønsker du uddybende information om mulighederne for rejser til Cuba, så kontakt os:

Telefon                                 86 75 48 40

Castros gamle Cuba

 

12 dages rundrejse med dansk rejseleder

Cuba er livsglæde, rytmer, kridhvide sandstrande med kokospalmer og et fantastisk landskab. Cuba er frodig vegetation, tobaksplanter og sukkerrør. På Cuba er bybilledet præget af gamle amerikanerbiler og hestevogne. Cuba er et levn fra en svunden tid, hvor faldefærdige bygninger i dag står side om side med kolonitidens smukke arkitektur. Cuba er en perle.

Derfor bør du vælge vores Cuba rejse:

På vores klassiske rundrejse har mere end 1200 gæster deltaget, og sammen med vores dygtige og rutinerede danske rejseledere, har de været med til at skabe rejsens rette indhold.

På denne rejse bor vi i centrum af Havana's gamle bydel på et godt hotel i gå afstand til det hele. Vi har også inkludret en ny spændende udflugt til nationalparken "Topes de Collantes" med fantastiske naturoplevelser. Vi slutter rejsen af med 3 nætter i badeparadiset Varadero på det skønne Hotel Blau Varadero, hvor du får fuld pension med drikkevarer inkluderet.
Under opholdet i Trinidad (2 nætter) er der på hotellet ligeledes fuld pension med drikkevarer inkluderet.
Bemærk at visum også er inkluderet i rejsens pris.

Det synes vores kunder:

Angående rejse til CUBA den 07. – 19. marts 2013

Min mand og jeg er nu kommet hjem igen fra ovenstående rejse med gode minder  fra en dejlig rejse til Cuba.
Vi syntes, at I skal vide, at vi har været meget tilfredse med turen, som var godt tilrettelagt med et godt indhold i udflugterne.

Vi har ikke prøvet denne rejseform før, hvor der er en guide og et sluttet rejseselskab, idet at vi normalt rejser selv rundt i Europa, men vi er da glædelig overrasket over, hvordan det også kan være at rejse med en gruppe. Det skyldes ikke mindst, at vi havde en dejlig rejseleder i LONE KOKHOLM, som blev et dejligt bekendtskab at gøre. Hun gjorde alt, hvad hun kunne for at gæsterne i gruppen skulle have det godt – og hun gjorde det rigtig godt på en god, seriøs og underholdene måde. Jeg håber, at I vil overbringe hende vores TAK for en god ferie, som hun i allerhøjeste grad har været med til at give os. Hun er virkelig en GULD-guide for jeres rejseselskab.

De bedste hilsner
Fra
Hans og Inger Nørgaard
Hedebyvej 17
8600 Silkeborg

 

 download program    

Dag 1: Danmark – HavanaCuba_Vista del capitolio

Vi flyver fra Billund og København via Paris eller Amsterdam til Havana, hvor vi ankommer ved aftenstid.
Efter told og immigration, mødes vi med vores lokale engelsktalende guide, som følger os til Hotel Plaza, hvor vi bor de kommende 4 nætter.
Det 3-stjernede hotel ligger rigtig godt i hjertet af den gamle historiske bydel i Havana, med fantastiske oplevelser lige udenfor døren. Efter indkvartering spiser vi velkomstmiddag på hotellet.

Dag 2: HavanaCuba_bar

Vi starter dagen i det historiske centrum i Cubas fantastiske hovedstad, der allerede i 1982 blev erklæret for verdensarv af UNESCO. Bybilledet i Havana er dog helt specielt, for her går skønhed og forfald hånd i hånd: pragtfulde bygninger fra kolonitiden, nogle i stærkt forfald understøttet af bjælker og planker, andre smukt restaureret så de udstråler fordoms rigdom. Ofte er store amerikanerbiler fra 50’erne parkeret på gaden foran, andre steder bevæger en gammel russisk Lada eller en hestetrukken kærre sig langsomt forbi. Vi besøger en cigarfabrik, hvor vi følger hele processen i fremstillingen af en rigtig ”havanneser”, der stadig rulles i hånden.
Derefter gør vi et kort stop ved den tidligere regeringsbygning El Capitolio, der på mange måder minder om USA’s Capitol i Washington. Herfra spadserer vi videre en tur gennem Plaza de la Cathedral og Plaza de Armas. Vi runder formiddagen af på Havana Club Rum Museum. Efter frokost fortsætter vi til det nye Jorn Museum, som vi selvfølgelig også skal besøge. Asger Jorn malede i bygning 19 vægmalerier under sit ophold i 1968.
Herefter kører vi til Havanas moderne bydel, hvor vi bl.a. besøger Revolutionspladsen samt Miramar, som er en af Havanas rigeste forstæder, og hvor mange ambassader ligger.

Cuba rejser på egen hånd
- inkl. 4 nætter i Havana, udflugter og rejseleder assistance - se mere her...

 

Se et videoklip om Cuba produceret af vores samarbejdspartner Jyske Bank TV

Dag 3: HavanaCuba_tropicana

I dag følger vi i Ernest Hemingway’s fodspor rundt i den by, han elskede så højt.  Den kendte amerikanske forfatter, som i 1954 modtog Nobelprisen i Litteratur, er én af de mest kendte legender på Cuba. Vi starter med et besøg ved Hemingway’s hus ”La Vigia”, som i dag er museum. Dernæst besøger vi det lille hyggelige fiskerleje Cojimar, som var Cuba_klassisk taxaHemingway’s foretrukne sted. Vi spiser naturligvis frokost på restauranten ”La Terraza”, hvor Hemingway altid indtog sin frokost og nød den smukke udsigt. Vi fortsætter så til den gamle bydel i Havanna og opsøger baren ”El Floridita”. Her nød Hemingway drinken Daiquiri, der siden er blevet verdensberømt.
Vi nyder en Daiquiri på baren, inden vi runder dagen af med at besigtige baren “Bodeguita del Medio”. Drinken Mojito var her Hemingway’s fortrunkne, som jo har den verdensberømte cubanske rom som hovedingrediens. Den må vi naturligvis også smage.

Dag 4: Pinar del Rio og Viñalesdalen

Fra Havana går turen mod vest til Pinar del Rio. Her afløses det flade landskab af grønne bjerge. Provinsen Pinar del Rio er kendt som det sted, hvor verdens bedste tobak kommer fra.
Klimaet i området er helt specielt, og det har sammen med den frugtbare jord skabt grobund for den tobak, der bruges til de verdensberømte cigarer.  Vi gør et kort stop i Pinar del Rio by, inden vi fortsætter frem til Vinãlesdalen, der er et af Cubas ældste landskaber. Viñalesdalen er kendt for sine smukke og særegne ”mogotoes”; klippeformationer dannet af kalksten. Klippeformationerne rejser sig mange steder nærmest lodret op af jorden og danner en meget smuk og særpræget kontrast til de flade tobaksmarker. Vi besøger et udsigtspunkt, hvor vi nyder det flotte kig ud over dalen. Vi gør også stop ved klippen Dos Hermanas, hvor den cubanske kunstner Leovigildo González har malet det gigantiske maleri ”El Mural de la Prehistoria”. I klippeformationerne findes der også et helt system af drypstenshuler. Vi besøger La Cueva del Indio, som er en flot hule med en underjordisk flod, hvor vi går og sejler forbi stalagmitter og stalaktitter.

Dag 5: Havana – Cienfuegos – Trinidad

Vi sætter nu kurs mod sydøst mod provinsen Cienfuegos. Første stop undervejs er ved den nu nedlagte sukkermølle ” Australia”. Her er oplagsplads for gamle damplokomotiver og ét af disse kører os ud til en sukkerplantage, hvor vi følger demonstration af arbejdsgangen i marken og stedets historie. Herefter går turen videre til Cienfuegos, hvor vi spiser frokost på Yacht Club Cienfuegos Restaurant. Vi tager på sigthseeing i byen, der er kendt som ”Sydens Perle”. Cienfuegos blev i 2005 optaget på UNESCO’s verdensarvsliste pga. de smukke neoklassicistiske bygninger, og fordi byen er et velbevaret eksempel på tidlig byplanlægning. Ved Cienfuegos Bugtens munding blev fæstningsværket ”Castillo de Jagua” opført allerede i 1700-tallet. Selve byen blev dog først grundlagt i 1819, i øvrigt som den eneste på Cuba grundlagt af franske kolonister. Helt fra begyndelsen har Cienfuegos været en vigtig havn for udskibning af ”det cubanske guld”; sukkeret, men også af kaffe og tobak. I dag er Cienfuegos stadig en vigtig havneby med en rolig og indbydende proviensiel sydlandsk stemning med gågader, torve og pladser. Paseo del Prado Boulevarden er byens akse, som det kvadratiske vejnet udgår fra. Boulevarden er meget smuk, fordi nederste etage af alle de 2- og 3-etagers bygninger langs boulevarden er en kolonnade med smukke søjler ud til vejen og marmorfortov. Vi besøger også Jose Marti Parken og Tomás Terry Teatret, der ved indvielsen i 1890’erne var et af Cubas fineste teatre. Herefter fortsætter vi til Trinidad, hvor vi skal bo de kommende 2 nætter på det 3-stjernede Hotel Club Amigo Ancón, der ligger direkte ned til stranden. Hotellet  har også swimmingpool, underholdning og aktiviteter. Hotellet er all inclusive, så lokale drikkevarer er også inkluderet til måltiderne.

Dag 6: Trinidad og Sukkermøllernes Dal

Trinidad blev grundlagt tilbage i 1514, og blev af UNESCO i 1988 udpeget som verdensarv. Byen er en kulturel og historisk perle, som uanset stridigheder har fået lov at forblive, som den altid har været: lave bygninger langs brolagte gader. Byen er lukket for trafik, og derfor oplever vi det hele til fods. Vi besøger Plaza Mayor, og La Canchanchara Bar, hvor vi smager en typisk lokal cocktail ”Canchanchara”.  På Det Romantiske Museum får vi et indblik i, hvad sukkermarkerne frembragte af rigdomme for sukkerbaronerne. Vi kører en tur i ”Sukkermøllernes Dal”, Valle de los Ingenios, der også er på UNESCO’s verdensarvsliste.
Der er egentlig tale om 3 dale: San Luis, Santa Rosa and Meyer, der tilsammen er 12 km lang. Da den cubanske sukkerproduktion var på sit højeste, lå der her omkring 50 sukkermøller og 30.000 slaver arbejdede her. Vi kører til et udsigtspunkt, hvor vi har et smukt udsyn over dalen.

Dag 7: Trinidad – Topes de Collantes – Santa Clara

Efter morgenmaden og tjek ud af hotellet, lægger vi nu Trinidad bag os og kører ca. 5 km nordpå til det fantastiske bjergområde Topes de Collantes. Hele området er i dag udlagt som nationalpark med en ubeskrivelig natur og historie. Topes de Collantes består bl.a. af 6 parker og vi besøger El Cubano Park, hvor bevæger os ud på ca. 2 km gåtur langs floden Guaurabo. Vi stifter bekendtskab med den unikke flora, fauna og bøndernes tidligere liv og hverdag i området.
Sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel i Santa Clara, hvor vi skal bo en enkelt nat på det 3-stjernede Hotel Cubanacan Los Caneyes.

Dag 8: Santa Clara – VaraderoCuba_Varadero

Santa Clara er udråbt til Cubas midtpunkt, og byen har flere gange spillet en central rolle i Cuba’s historie. En af de vigtigste begivenheder var afsporingen af et militærtog i udkanten af byen, foretaget af revolutionstropperne under Che Guevaras ledelse i 1958. Afsporingen førte til hårde kampe mellem revolutionstropperne og regeringstropperne. Belejring af toget varede ganske få timer. Batista flygtede få dage efter ud af landet. Che Guevara blev udråbt som folkehelt og overalt i byen ses hans billede stadig i dag. Hvad mange ikke ved er, at Che Guevaras jordiske rester efter fundet i Bolivia i 1997 blev ført til Santa Clara, hvor han fik en statsmandsbegravelse. Vi besøger det pansrede tog, Loma del Caprio hvor guerillatroppens gamle ejendele findes, og endelig Museo Memorial al Che ved Plaza de la Revolución og mausolæet.
Fra Santa Clara går turen videre nordpå til badebyen Varadero. Vi ankommer til Varadero midt på eftermiddagen. Vi bor de kommende 3 nætter på det 4-stjernede hotel Blau Varadero. Det er et pragtfuldt ”all inclusive” hotel, hvor alle måltider og drikkevarer er inkluderet. Maden i buffeten er meget lækker, og servicen samt betjeningen over det hele er efter cubanske forhold helt i top. På hotellet er der gode muligheder for at sidde i bløde stole i både pianobar og i en anden bar indendørs. 24-timers snackbar ligger ved stranden. Der er tennisbaner, gratis salsaundervisning og spanskundervisning. Der er et lækkert område med pool, spa og græs inden stranden.

Dag 9 og 10: Varadero

Dagene er til fri disposition. Rejselederen træffes i hotellets reception kl. 9–10.
Sidste aften dag 10 er der fælles afslutningsmiddag.

Dag 11: Varadero - Danmark

Efter en fantastisk rejseoplevelse er der over middag transfer til lufthavnen i Havana, hvorfra vi flyver til Danmark via Paris eller Amsterdam.

Dag 12: Hjemkomst til Danmark

Vi skifter fly i Paris eller Amsterdam og ankommer i Danmark midt på dagen.

 

Cuba rejser på egen hånd - inkl. 4 nætter i Havana, udflugter og rejseleder assistance - se mere her...

 

Det synes vores kunder:

Cuba fra 4. - 15. marts

Hej mange tusind tak for en kanon tur . Vi rejste d. 4/3 -15/3.
Det selskab I havde engagereret med var guiden Lui dejlig og meget villig til at fortælle om sit fædrelands historie, og nutidige kriser i Cuba fik vi også et stor indblik i. Rejseleder Henrik Uhde har vi kun roser til. En dejlig guide, der prøver at ryste deltagerne sammen, bl.a. ved spisning. Han spørger, om der er nogle der har lyst til at komme ind til byen om aftenen for at se noget kulturelt eller hygge. Han blander sig meget med selskabet, hvilket giver en god kemi med deltagerne pg han var en god sparingspartner til Lui. Vi vil anbefale jeres selskab meget til andre og særlig meget med de guider vi fik tildelt, vi har også hørt meget dårligt om rejser til Cuba, men ikke med jeres rejseselskab. Det er ikke sidste gang vi rejser med jer. Med Venlig Hilsen fam. Lund


Telefon erhverv: (+45) 86 75 20 88 Telefon ferierejser: (+45) 86 75 48 40

Rejsegarantifonden reg. nr. 1088