Fakta om Thailand

Tuk-tukker i Bangkok

Hovedstad: Bangkok

Indbyggertal: 62,8 mio.

Befolkning: Thaierne udgør befolkningsflertallet. Kineserne udgør 12% af befolkningen og malayerne i landets sydlige del 3%. Endvidere findes minoriteter af vietnamesere, khmerer og en lang række oprindelige folk, herunder karenerne.

Areal: 513.120 km²

Sprog: Thai (officielt). Minoritetsgrupperne anvender deres egne sprog - omkring 70 forskellige.

Møntenhed: Thailandske Baht. 100 bath svarer til ca. 18 danske kroner.

Religion(er): theravada-Buddhisme (officiel, 94%), islam (4%) - især koncentreret i den sydlige del. Der findes desuden en lille kristen minoritet.

Vidste du at:

- den thailandske nationalsang sendes i TV og radio hver dag kl. 08:00 og kl. 18:00.
Mange thailændere afbryder deres samtaler og står stille for at vise respekt, mens nationalsangen spiller. Man fejrer nytår tre gange om året (Kinesisk, Thailandsk og nytår, som vi kender det).

- der findes ca. 26.000 templer i Thailand og 200.000 munke. Alle mænd forventes at gå i kloster i en kort periode af deres liv. Tidligere var perioden mindst på 3 måneder, men i dag bruger mange kun 2-3 uger.


Eventyrlige strande. Buddha. Templer. Flydende marked.

Thailand er Østens fantastiske paradis med kridhvide sandstrande, frodig natur med grønne regnskove og rismarker, kæmpemæssige tempelkomplekser og tryllebindende kulturrigdomme. Drømmer du om at opleve Østens mystik, er Thailand det perfekte udgangspunkt for forkælelse, oplevelser og afslapning. En kombination af det frodige nord, den pulserende metropol Bangkok og de sydlige paradisøer er en oplagt kombination. Thailand opleves med hele hjertet og alle sanser, når man går på opdagelse på det lokale marked, rider gennem junglen på elefantryg, bader ved små laguner, besøger stammefolk i langhuse eller stifter bekendtskab med et imødekommende folkefærd. 

Rundrejser med rejseleder

Thailands templer og snoede floder_rundrejse med dansk rejseleder


 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Telefon erhverv: (+45) 86 75 20 88 Telefon ferierejser: (+45) 86 75 48 40

Rejsegarantifonden reg. nr. 1088